Speedflying i Høyanger

Jeg vil påstå at i årene som kommer vil speedflying ekspandere voldsomt! Det er spektakulært, ekstremt og nytt. Det er en litt raskere og mindre versjon av en paraglider, noe som fører til større fart og raskere manøvrering.

Mulighetene er uendelige! Norges mange flotte fjell og daler åpner for  flyturer i enestående natur.
Eilif Rosnæs og Sindre Kvebæk som er flyverene, nyter turen både opp og ned av fjellet.
Vi befinner oss rett opp i fjellet fra Høyanger sentrum!  En meget bratt gåtur opp i vått, glatt, eksponert terreng førte oss opp til dette flotte stedet. Høyanger ned til høyere 900 m under oss.

I følge med flyverene var vi 3 imponerte karer. Sondre som er den lokale fjellgeita, guidet oss opp fjellet og fortalte lokal historie underveis!
Simen som er Østlandets beste kokk og en av de mest omteksome karene jeg kjenner, er kjempe gira på å fly og var veldig nysgjerrig på hvordan speedflying virkelig foregår! Må foresten takke han for enestående assistanse med objektiv servering! ;)

Etter litt om og men med hvor gutta skulle "lunche" speedriderene sine, kom de plutselig farende nedover de bratte fjellsidene. På bildet ser du deres passering over et vann og en liten flate før det stuper ned i dalen med vertikale fjellvegger.
Nydelig tur, Bra tur kamerater og flott flyging gjorde helgen komplett!

Lav blender for å holde lukkerhastigheten oppe er avgjørende når sport skal fotograferes!  Muligheten til å Øke ISO er også avgjørende når ting beveger seg fort!

Metadata:
Blender: 4
Shutter: 1500
ISO : 200

Sjekk foresten ut sogndal fartsfykalug på face book!

Kommentarer

Photo gallery

Populære innlegg